LuigiKwas

Workshop Oosterse gevechtskunsten Lucas Kwas

Op donderdag 10 september van 14:00 – 16:00 geeft Luigi Kwas een workshop over Oosterse gevechtskunsten bij ISV. Tijdens deze bijzondere workshop zal Luigi het gaan hebben over onder andere Taichi Chuan, Chi Kung en Kung Fu.

Hij doet nu al meer dan 40 jaar aan topsport, waarvan bijna 30 jaar aan oosterse krijgskunsten, Taiji en Qigong. Hij heeft getraind met Chinese en Japanse meesters en diverse prijzen gewonnen in binnen en buitenland. Hij geeft sinds 1998 les in TaiChi, Chi Kung en oosterse gevechtskunsten als Kung Fu, Sanda, Xingyi en Ninjutsu. Daarnaast heeft hij ervaring met Yoga, Meditatie, Stretching, Cardio en is een gecertificeerde Counselor, Sportmasseur en Medisch Qigong energetisch therapeut.

Mis deze workshop niet en meld je aan via het onderstaande formulier!

 

Taichi Chuan (Taijiquan)

Taichi Chuan (Taijiquan) komt uit China en is afgelopen eeuw ontwikkeld tot een compleet op gezondheid gerichte bewegingskunst. Taichi is eigenlijk Mindfulness toegepast in bewegingskunst. De bewegingen zijn dynamisch, vloeiend en bevorderen de harmonische samenwerking tussen lichaam en geest. Hoe meer harmonie tussen lichaam en geest hoe meer harmonie in het leven. Taijiquan kan ook helpen bij reuma, artritis, fybromyalgie enz. en helpt je je prestaties te verbeteren in andere sporten. Je wordt energieker, beter geaard en scherper van geest. Kom het zelf uitproberen.

Chi Kung (Qigong)

Chi Kung betekent energiewerk en wordt al meer dan 5000 jaar beoefend om het lichaam gezond te houden en geestelijke ontwikkeling te bevorderen. Het wordt ook wel Chinese Yoga genoemd. Met Chi Kung leer je je levensenergie te beheersen en het functioneren van je organen te bevorderen. Zo kun je ziekten voorkomen. Je leert staande, zittende, liggende en bewegende oefeningen waarbij ook ademhaling en concentratie een belangrijke rol spelen. Chi Kung helpt met stress afvoeren, lichaamshouding verbeteren, flexibeler worden, innerlijke rust bereiken, alsook gezondheid en lang leven bevorderen. Kom naar de lessen om het zelf te ervaren.

Wushu/Kung Fu

Kung Fu is de vaardigheid die je ontwikkeld bij het regelmatig beoefenen van Wushu (Chinese krijgskunsten). Speciaal voor de jeugd vanaf 8 jaar en jongeren tot 20 jaar is er een programma waarbij aandacht wordt besteedt aan het ontwikkelen van lichaamsvaardigheden zoals lenigheid, fysieke kracht, snelheid, conditie, scherpte v.d. geest, coördinatie, zelfbeheersing, zelfvertrouwen, discipline, doorzettingsvermogen en zelfweerbaarheid. Ook verbetert Wushu het vermogen om beter te leren op school en beter te functioneren in de maatschappij. De basistraining is zeer uitgebreid en daarna kan er aandacht besteed worden aan Wushu vormen, Sanda (Chinees Kickboksen + Judo) en de Japanse krijgskunst van de Ninja.